Facebook: Jak zakázat historii polohy na iPhone

Aplikace Facebook používá iPhone GPS (iOS) k zaznamenávání průchodu každého uživatele a vytvoření mapy se všemi místy navštívenými po celý den. Monitorování funguje i při zavřené aplikaci a podle sociální sítě pomáhá shromažďovat data za účelem zlepšení zkušeností s používáním. Funkce však může být považována za invazivní a může ohrozit soukromí.

Pokud si nejste jisti, že Facebook zaznamenává vaši historii polohy, postupujte podle níže uvedeného návodu a naučíte se, jak tuto funkci v iPhone zakázat. Tipy platí pro všechny modely smartphonů Apple, plus iPad a iPod touch, které také spouští iOS.

Zde je návod, jak zastavit Facebook z registrace historie vašeho iPhone

Facebook uvolní funkci, která najde Wi-Fi po celém světě

Krok 1. Otevřete aplikaci Facebook a klepněte na sendvičové menu umístěné v pravém dolním rohu obrazovky. Poté posuňte obrazovku na konec a klepněte na položku Nastavení.

Přístup k nastavení Facebook

Krok 2. Nyní stiskněte "Nastavení účtu" a na stránce nastavení klepněte na "Umístění".

Otevřete nastavení umístění

Krok 3. Nakonec vypněte volbu "Historie polohy" a potvrďte klepnutím na "Zakázat".

Vypnutí historie polohy

Krok 4. Pokud chcete zabránit přístupu Facebook k vaší poloze, dotkněte se "Umístění". Otevře se aplikace Nastavení iOS, která je již na obrazovce nastavení soukromí aplikace.

Otevřete nastavení ochrany osobních údajů aplikace Facebook

Krok 5. Odtud klepněte na "Umístění". Zvolte "Nikdy", abyste zabránili, aby Facebook získal vaši polohu, nebo "Během používání aplikací", pokud chcete, aby sociální síť věděla, kde se nacházíte pouze tehdy, když používáte aplikaci.

Zabránit přístupu Facebook k vaší poloze

Využijte tipu, abyste vypnuli historii umístění aplikace Facebook pro iPhone (iOS) a získali více soukromí.

Jak zůstat neviditelný na Facebooku? Objevte ve fóru.