jak

Jak skrýt osobní údaje v WhatsApp

WhatsApp zajišťuje, že uživatelé mají větší soukromí skrýváním svých osobních údajů. Tímto způsobem můžete zabránit neznámým kontaktům - nebo dokonce všem - v prohlížení vaší profilové fotografie a dokonce skrytí fráze Připomenutí (starý stav). Každý, kdo chce více svobody, se může stále skrývat naposledy, když šel online, nebo si prohlédnout zápisky, aniž by lidé dostali modrý šek ke čtení.

Kromě toho lze stavy, které zmizí po 24 hodinách, konfigurovat pro větší bezpečnost uživatele. Podívejte se na všechny tipy v tomto tutoriálu pro telefony Android.

Video zobrazuje pět tipů pro bezpečné používání WhatsApp

WhatsApp Soukromí: Tipy, aby se váš profil bezpečnější na Android

Krok 1. Chcete-li provést úpravy soukromí, musíte přistupovat k nastavení WhatsApp. Kroky jsou stejné pro všechny následující položky. Otevřete Messenger a stiskněte tlačítko menu v pravém horním rohu. Poté vyberte "Nastavení".

Přístup k nastavení WhatsApp z telefonu Android

Krok 2. Vyberte položku Účet a potom klepněte na položku Soukromí.

Najděte nastavení ochrany osobních údajů v aplikaci WhatsApp

1. Skrýt „poslední vidění“

Funkce Last Viewed (Poslední prohlížení) zobrazuje lidi, kteří byli naposledy na internetu na WhatsApp, což může narušit vaše každodenní soukromí. Chcete-li upravit nastavení v nastavení ochrany osobních údajů, vyberte položku Naposledy zobrazené a vyberte, kdo může tyto informace zobrazit mezi „Všichni“ (přátelé a cizinci), „Moje kontakty“ (pouze čísla uložená v telefonu) nebo „Nikdo“ skrýt se před všemi.

Přizpůsobte si, kdo naposledy viděl, že jste byli online v WhatsApp nebo skryjte všechny kontakty

Více na WhatsApp: video učí skrýt stav Online

2. Skrýt fotku profilu

Vaše osobní fotografie může být také skryta v WhatsApp. Chcete-li to provést, vyberte v nastavení ochrany osobních údajů položku „Profilová fotka“. Vyberte, kdo může vidět obrázek: „Všichni“ (přátelé a cizinci), „Moje kontakty“ (lidé přidaní do vašeho mobilního telefonu) nebo „Nikdo“ (skrýt před každým). Informace se automaticky uloží.

Skrýt neznámou fotku profilu v aplikaci WhatsApp

3. Skrýt odkaz (starý stav)

Starý stav, který se nyní nazývá Recado, vám umožní přidat osobní frázi v WhatsApp. Ve výchozím nastavení může text zobrazit každý, kdo vás má jako kontakt. Chcete-li to změnit, vyberte v nastavení ochrany osobních údajů možnost Odpovědět. Pak si přizpůsobte, kdo může zobrazit: „Všichni“ (přidaní přátelé a cizinci), „Moje kontakty“ (pouze čísla uložená v systému Android) nebo „Nikdo“ (skrýt před všemi, včetně přátel).

Skrýt data v aplikaci WhatsApp pro Android

4. Skrýt stav (24hodinové příspěvky)

WhatsApp Status poskytuje 24hodinové okamžité příspěvky. V nastavení ochrany osobních údajů posílatele vyberte položku Stav. Vezměte na vědomí, že nastavení je trochu jiné.

  • Vyberte možnost Moje kontakty, aby se příspěvky zobrazily všem vašim přátelům.
  • Volba "Moje kontakty kromě ..." vám umožňuje zablokovat prohlížení konkrétních kontaktů, ale bez úplného blokování osoby - budete například pokračovat v přijímání zpráv.
  • "Sdílet pouze s ..." vám umožňuje posílat příspěvky pouze konkrétním přátelům, pokud je to něco osobnějšího.

Podívejte se na tento návod pro všechny tipy na ochranu osobních údajů v aplikaci WhatsApp.

Upravte stav WhatsApp pro větší soukromí

Skrýt kontrolu čtení

Konečně, modré odečty, které jsou doručeny, když si osoba prohlíží zprávu v WhatsApp, mohou také jednou provždy zmizet. Nezapomeňte, že s touto akcí také nemůžete vidět, zda váš přítel otevřel konverzaci. Chcete-li to provést, v nastavení ochrany osobních údajů vyhledejte položku „Číst potvrzení“ a zrušte zaškrtnutí políčka, které chcete deaktivovat.

Zrušte zaškrtnutí položky čtení příjmů v WhatsApp

Jak mluvit s někým na WhatsApp bez přidání kontaktů? Objevte ve fóru.